Antwerpen, Limburg en West-Vlaanderen zijn de provincies waar de duurste tweedehandsauto’s worden gekocht. De goedkoopste in Brussel, Luik en Namen. 

Van alle wagens die elk jaar in België in het verkeer worden gebracht, blijft nog steeds meer dan de helft een tweedehandswagen. En de helft van die tweedehandsvloot is jonger dan 7 jaar. Dat blijkt uit een analyse van de website 2dehands.be. Daaruit blijkt ook dat Belgen vooral op zoek gaan naar luxe automerken zoals Audi, BMW, Mercedes en Volvo. 

Petra Baeck, woordvoerster van de grootste zoekertjessite van België: “Het aantal tweedehandswagens dat jaarlijks in het verkeer wordt gebracht is nog steeds groter dan het aantal nieuwe wagens. Voor veel mensen is een evenement als het Autosalon het moment om even te dromen over een exclusieve nieuwe wagen. Vaak blijft het echter bij dromen en gaan mensen op zoek naar een recente tweedehandswagen. Het aantal jonge tweedehandswagens, jonger dan vier jaar, op 2dehands.be nam het voorbije jaar trouwens nog toe met 4%.” 

Verschil tussen Vlaanderen en Wallonië in tweedehandsverkoop

Ook in de tweedehandsverkop zie je communautaire verschillen: Franse automerken, en dat zal niet verbazen, doen het  vooral in Wallonië goed. In Vlaanderen zijn het eerder de Volkswagenmodellen die veruit de meeste reacties krijgen.

En nog een opvallend verschil: terwijl Volvo bij Vlamingen best wel populair is, blijkt dit helemaal niet zo te zijn in Wallonië. Het omkeerde zien we bij Seat. Dat merk is populair in Wallonië maar niet in Vlaanderen. 

Nog een opvallend cijfer om mee af te sluiten: het oudste occasie-exemplaar dat vorige maand op het platform stond, was een Buick van.. 1915. Of er nog kogelgaten inzaten van de eerste wereldoorlog werd er niet bij vermeld.