Antwerpen – Op 16 november vindt in de Waagnatie de derde editie van de Fashion Talks plaats, de meest relevante conferentie in de Lage Landen over hoe de mode-industrie echt werkt en evolueert. Met de Fashion Talks wil organisator Flanders DC een blik achter de schermen van een van de meest inspirerende sectoren geven. Voor de eerste keer worden dit jaar – na de conferentie – de Belgian Fashion Awards in zeven categorieën toegekend. 

Ann Claes, senior project manager bij Flanders DC: “Met de Ik Koop Belgisch campagne zetten we merken van eigen bodem al langer in de kijker, met de Belgian Fashion Awards gaan we weer een stap verder.“

Line up Fashion Talks is rond

Recent kon de organisatie nog Vanessa Friedman van The New York Times aan het lijstje toevoegen. Zij zal in gesprek gaan met Dries Van Noten.
Axel Keller, voormalig commercieel directeur van Balenciaga, zal het debat leiden over de rol van buyers binnen verschillende retailvormen en doet dit in gesprek met vertegenwoordigers dan VooStore, Mytheresa.com en Printemps.

In de zogenaamde cabin sessions gaan kenners in besloten kring de discussie aan over hun expertisedomein.
Een van die ‘cabin sessions’ is met Tom Duhoux, oprichter van HNST. Tom is al meer dan tien jaar bezig met de circulaire economie. Zo was hij Cradle-to-Cradle-projectmanager in de recyclagesector, medeoprichter van het duurzame innovatiebureau Studio Spark, en zet hij tegenwoordig projecten op met Blue Box waar duurzame innovatie en het creëren van een positieve impact centraal blijven staan.

Innovatie in de modesector

HNST, dat onderdak heeft gevonden bij House of Innovation in Antwerpen, brengt een tijdloze en kwaliteitsvolle jeanscollectie.
Tom Duhoux: “Die laat niet alleen je kont perfect uitkomen, maar bestaat voor 50% uit oude jeans. Bovendien wordt alles in de EU geproduceerd, en doen we dit volgens de regels van de circulaire economie.”
Innovatie in de modesector kon je de laatste 15 jaar samenvatten met sneller, goedkoper en meer. “Met HNST geloven we dat echte innovatie draait om een positieve impact én een radicaal andere manier van denken. En dat begint bij het begin: de grondstoffen. Waarom maken we geen gebruik van wat er al in onze kast hangt?”, concludeert Tom Duhoux.