‘Hack The Future’, een initiatief van Involved, georganiseerd door Wonderland en gesponsord door de Cronos Groep uit Kontich, vindt plaats op 29 en 30 november in Fort V Edegem. Voor deze editie is er naast een ‘hacker day’ ook een ‘creative day’ specifiek voor laatstejaarsstudenten Marketing & Business.

Sofie Vandenhende, projectmanager Wonderland: “Binnen de Cronos Groep merken we dat de focus niet meer louter op IT ligt maar breder wordt doorgetrokken naar innovatief ondernemerschap. Hieruit zijn er nieuwe competenties naar voor gekomen zoals digitale marketing, strategie en ondernemerschap.”

Red de wereld

Op 29 en 30 november komen ongeveer 500 laatstejaarsstudenten samen bij Fort V van Edegem om op één dag tal van uitdagingen aan te gaan.
“Het is 2030, je zit in een geheime burcht ergens in Vlaanderen, met de macht om de wereld te herverdelen…”, zo start de leuze van de vierde editie van deze hackathon.
Elke editie heeft een specifiek overkoepelend thema. Vorig jaar stond alles in het teken van een kolonie op Mars. Dit jaar is de keuze op een meer dystopisch thema gevallen: Exodus.
Alle deelnemende studenten zullen als het ware naar het jaar 2030 gekatapulteerd worden. Een tijdperk waar digitale munten overheersen en politieke onrust zegeviert, waar de rijken in metropolen wonen en waar robots ingezet worden als bewaking.
De studenten rest een grote taak: deze wereld terug helpen herenigen.
Naast de ‘hacker day’ die de focus legt op IT-uitdagingen is er ook een ‘creative day’ waarvoor nog enkele laatstejaarsstudenten Marketing & Business kunnen inschrijven.

Cronos Group maakt de hacketon mogelijk

Ook dit jaar zet Cronos Groep opnieuw haar schouders onder ‘Hack The Future’.
Cronos Groep staat sterk in ICT, marketing en communicatie. Het bedrijf groeit al meer dan een kwarteeuw op een duurzame manier. Met haar meer dan 4500 medewerkers geeft Cronos Group de meest vooruitstrevende ideeën vorm. Het is een innovatief netwerk met focus op ondernemerschap.