Liefhebbers van spulletjes uit de fifties tot de nineties kunnen op zaterdag 11 maart opnieuw hun hart ophalen in De Kringwinkels. Die dag organiseren zij hun jaarlijkse Retrodag.

Wie houdt van retrospullen kent ongetwijfeld de weg al naar de Kringwinkels. Met de Retrodag schakelen ze nog een versnelling hoger en worden de leukste vintagespullen voor retroliefhebbers bovengehaald. Bommaserviezen, vintage meubels, verlichting, kleding, vinyl en nog meer.

Je vindt er die dag een schat aan betaalbare hebbedingen die je het verleden laten herbeleven en ook tal van (retro)activiteiten vinden er plaats:  te gek uitgedoste winkelmedewerkers, aangepaste muziek uit de jukebox, rijstpap met bruine suiker, enz.

“In groot Antwerpen hebben we negen Kringwinkels, vijftien ophaalvrachtwagens en stellen we zo’n 400 Antwerpenaren die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt te werk. Op de Retrodag krijgen we een ander publiek in onze winkels. Het is onze topdag qua omzet. Wij merken dat het aanbod van pure retro en vintage toch een beetje daalt, dus hebben we het ook uitgebreid naar ‚zolderschatten en keldervondsten’. Dat zijn dan leuke, speciale spulletjes die niet meteen onder het ‚retro’-etiket vallen. Hoe dan ook, het is dé dag om heerlijk te Kringwinkelen”, stelt Fenna Bouve, communicatieverantwoordelijke van De Kringwinkel Antwerpen vzw.

Met een bezoek en aankoop tijdens de Retrodag doe je niet alleen het milieu een plezier – want de afvalberg verkleint – maar ook de meer dan 5.300 medewerkers in Vlaanderen.
Marleen Vos, directeur van Komosie, de koepel van De Kringwinkels: “De Kringwinkel, dat zijn 137 tweedehandswinkels verspreid over Vlaanderen die zich achter deze merknaam verzameld hebben en samenwerken op vlak van communicatie en kwaliteit. Kringwinkels staan voor:  sociale tewerkstelling, aandacht voor het milieu en originele en betaalbare spullen. De Kringwinkels zijn vzw’s. Dat betekent dat we de opbrengsten uit de kringloopactiviteiten jaarlijks opnieuw in de werking investeren.”

Het volledige activiteitenoverzicht van de Retrodag vind je hier.