De Medts zoekt hoogspanningsschilders

hoogHet schildersbedrijf De Medts uit Merksem is dringend op zoek naar verschillende hoogspanningsschilders. Het gaat erom de hoogspanningsmasten van de elektriciteitsbedrijven een onderhoudsbeurt te geven.

Het mag opmerkelijk heten: elke dag worden duizenden werklozen geteld maar nogal wat bedrijven slagen er niet in om hun vacatures aan te vullen. Ook het schildersbedrijf De Medts heeft het in dit opzicht niet makkelijk. Het bedrijf heeft een mooi gevuld orderboek maar is veelal wanhopig op zoek naar industriële schilders, betonherstellers en werfleiders.

De Medts werkt met zijn verschillende dochtervennootschappen vooral voor grote havenbedrijven, Elia, Electrabel, Infrabel en andere industriële groepen. Het gaat erom de installaties oppervlaktebehandelingen te geven, coatings, brandwerende beschermingslagen enz. In dit opzicht heeft het bedrijf lopende contracten voor het onderhoud van de hoogspanningsmasten van de energiegroepen in België en Nederland. Alleen is het dan zaak om voldoende schilders te vinden.

De Medts biedt geïnteresseerde kandidaten overigens opleidingen en cursussen aan. In samenwerking met de overheidsinstanties worden jongeren gemotiveerd om zich in de stiel te wagen. Makkelijk is het evenwel allemaal niet. Zo is al herhaaldelijk samengewerkt met Talentenwerf, een initiatief van de VDAB, de stad Antwerpen en de bouwsector. Jongeren die een zekere basiscompetentie hebben worden bij De Medts opgeleid tot volwaardige industriële schilders. Luc Verwimp (03/640 36 10) kan meer toelichtingen geven.

Bij De Medts werken zo’n 200 man. De groep wordt aangestuurd door Dirk Jonckheere.