Laurentine Van Landeghem, oprichtster van de modezaak Clouds of Fashion, zoekt samen met stad Antwerpen naar 20 ondernemers voor het tijdelijke shoppingproject ‘de Nieuwe Natie’ in Shopping Stadsfeestzaal.
Van oktober 2017 tot en met maart 2018 krijgen creatievelingen die in Antwerpen een zaak willen opstarten, de kans om hun winkelconcept of product uit te testen onder professionele begeleiding van een coach. Laurentine zal, naast coach Karl Magnus, de starters ondersteunen als mode retail ondernemer en social media expert.

De Nieuwe Natie ging drie jaar geleden van start met steun van de Vlaamse overheid. De twee vorige edities vonden plaats in de overdekte winkelgalerij de Nieuwe Gaanderij en in shoppingcenter Grand Bazar Antwerp. In totaal namen 34 ondernemers deel. Voor de editie in Shopping Stadsfeestzaal op de Meir mikt de stad op ongeveer 20 deelnemers.

Gedurende enkele weken tot verscheidene maanden kunnen zij een instapklaar handelspand huren aan een voordeeltarief. Voor de derde editie wordt nadrukkelijk gezocht naar zowel (startende) ondernemers als mensen met een goed idee voor een startende handelszaak in Antwerpen. Tijdens het project wisselen de ondernemers elkaar af, zodat shoppers een gevarieerd aanbod blijven ontdekken.

Meter’ Laurentine Van Landeghem begon in 2013 haar zaak Clouds of Fashion in Antwerpen. In 2016 werd ze verkozen tot meest beloftevolle startende ondernemer. Vandaag heeft ze drie winkels in Antwerpen, Gent en Knokke-Heist, een webshop en een foodbar.
In oktober 2017 lanceert Laurentine haar boek ‘From Blog to Brand’ waarin ze het verhaal van Clouds of Fashion brengt met praktische tips voor startende ondernemers.
“Ik werk aan dit project mee omdat ik startende ondernemers wil helpen. Toen ik vier jaar geleden met Clouds of Fashion startte, had ik niks. Geen plan en geen begeleiding. Het is een enorme troef voor een ondernemer om gratis professionele coaching te krijgen tijdens de opstart. De Nieuwe Natie is dus geen pop-upwinkel. Het is vooral de bedoeling dat deelnemers tijdens het project de tools krijgen om ook na de Nieuwe Natie een succesvolle zaak in het Antwerpse uit te baten”, zegt Laurentine.

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 16 juli kandidaat stellen. Info vind je hier.