De Opleidingscoach als adviesbedrijf

els64% van de Vlaamse werknemers wordt al eens met een burnout geconfronteerd. Dat zijn heel hoge cijfers. Ondernemingen moeten daar leren mee omgaan. Maar ook de individuele personeelsleden zélf moeten weten hoe ze zich tegenover zoiets moeten opstellen. De Opleidingscoach geeft als adviesbedrijf trainingen en cursussen bij alle aspecten van het personeelsbeleid.

Het personeel behoort mee tot de belangrijkste activa van een bedrijf. Alleen hebben veel bedrijfsleiders dat nog altijd niet door. De Opleidingscoach kan hen daarin voor een stuk begeleiden. Het jonge bedrijfje uit Schilde geeft cursussen over “de ontwikkeling van organisaties en over persoonlijke groei.”

De Opleidingscoach werd zowat twee jaar geleden opgezet door Els Minner. Zelf had ze eerder voor oa. de Antwerp Management School en Syntra gewerkt. Ze onderkende in de hele problematiek rond personeelsbeleid echter een sterke groeimarkt en besloot daarom om een eigen opleidingsbedrijf op te zetten. Vandaag heeft De Opleidingscoach al enkele vaste personeelsleden in dienst. Het klantenbestand van het jonge bedrijf groeit continu aan. Met oa. Securitas, La Belle Maison enz.

In de portefeuille van De Opleidingscoach steken vandaag opleidingscurussen zoals ‘omgaan met moeilijke klanten’, ‘op zoek naar een droombaan’ enz. Verder worden adviezen uitgetekend in functie van bepaalde thema’s zoals ‘onthaalbeleid’, ‘teamcoaching’, ‘leiding geven’ enz. De curussen en de adviezen worden overigens ook bij de klanten zelf georganiseerd. Hert gaat erom dat gezocht wordt naar de ideale manier om personeelsleden optimaal op te leiden.

■De Opleidingscoach screent bestaande opleidingsplannen en gaat na waar op het vlak van tijd en geld kan geoptimaliseerd worden.
■De Opleidingscoach brengt de ontwikkelingsbehoeften in kaart: zowel vanuit de organisatie als vanuit het individu.
■De Opleidingscoach ondersteunt bedrijven, afhankelijk van de behoeften, enkele uren per maand op vlak van vorming, training en opleiding én de registratie ervan.
■De Opleidingscoach zet een geïntegreerd ontwikkelingstraject op poten dat past binnen het commercieel en HR-beleid.
■De Opleidingscoach schakelt docenten en coaches in die passen binnen de behoeften en de cultuur van de organisatie.

Foto: Els Minner