De Persgroep verhuist naar centrum van Antwerpen

kievitDe Persgroep, de uitgever van onder meer Het Laatste Nieuws en De Morgen, zal zijn nieuwe hoofdkwartier bouwen in het centrum van Antwerpen. De Persgroep is als Vlaamse mediagroep de grootste concurrent van Mediahuis, de uitgever van kranten als Gazet Van Antwerpen en De Standaard, en waar ook Made in Antwerpen toe behoort. Antwerpen zal op die manier de hoofdkwartieren huisvesten van de twee grote Vlaamse mediaconcerns.

De Persgroep had bij de Antwerpse vastgoedmaatschappij AG Vespa een project ingediend voor de ontwikkeling van een site aan het Kievitsplein, vlak achter het centraal station.  AG Vespa, het Autonoom Gemeentebedrijf voor Vastgoed en Stadsprojecten in Antwerpen, verkiest nu dit project van De Persgroep boven twee andere kandidaten: de Waalse beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Atenor (met een ontwerp van Neutelings Riedijk) en het gerenommeerde architectenbureau Christine RDBM Architects (eigen ontwerp).

De Persgroep was op zoek naar een nieuwe locatie omdat de gebouwen in Kobbegem, waar het bedrijf nu zijn hoofdkwartier heeft, te klein waren geworden. Kobbegem is een deelgemeente van Asse, ten westen van Brussel. De huidige gebouwen zijn aan renovatie toe. Bovendien zijn ze door de alsmaar erger wordende fileproblemen steeds moeilijker te bereiken.  De keuze voor Antwerpen is ook logisch vanwege de activiteiten van de groep in Nederland. Als alles naar wens verloopt, is een verhuizing tegen 2019 haalbaar. Het project zal worden uitgevoerd door het architectenbureau Crepain Binst.