De immosites Hebbes en Zimmo bundelen hun krachten en gaan voortaan samen voort onder de naam Zimmo. De fusie is een feit vanaf april van dit jaar. 

Hebbes en Zimmo zijn respectievelijk de tweede en derde grootste immosite van Vlaanderen. Vanaf april blijft enkel nog de naam Zimmo over. De twee sites zijn allebei onder dak bij Mediahuis, dat op die manier zijn online en offline media-activiteiten in de vastgoedmarkt samenbundelt. 

Het vastgoedaanbod wordt zo op één plek gecentraliseerd, wat voor de aanbieder van koop- of huurwoningen een een stap vooruit is omdat het bereik zo groter wordt.  

Paul Verwilt, COO Mediahuis: “De immo classifieds-markt is vandaag volop in beweging. Vanuit Mediahuis volgen we deze dynamiek, stemmen we onze strategie hierop af en gaan we voluit voor een leidende positie”. 

Hebbes verdwijnt

De beslissing om beide merken samen te brengen heeft als gevolg dat hebbes.be verdwijnt. Yves Vanderveken, voorheen manager bij Hebbes en nu Business Director bij Zimmo: “Zimmo is nu al een gekend merk in het Franstalig landsgedeelte. De keuze voor Zimmo is dus logisch.” Bovendien werd ‘Hebbes’ nog al te vaak geïdentificeerd met de algemene zoekertjessite, die het vroeger was. Zimmo heeft zijn hoofdzetel in Leuven.

De komende maanden zal een mediacampagne de verhuis van Hebbes naar Zimmo ondersteunen op radio en tv, in kranten en online. 

De teams van Hebbes en Zimmo hebben ondertussen hun krachten al gebundeld en bereiden de verhuis samen voor in de Leuvense vestiging. In totaal zijn vandaag 61 mensen werkzaam in het huidige Zimmo-team.