Delegatie Chinese juweliers bezoekt Antwerpse diamantsector

awdc-chinese-delegatie-127Een groep Chinese topjuweliers heeft zopas een 3-daags bezoek aan de Antwerpse diamantsector afgerond. De delegatie bestond uit 21 personen en was georganiseerd door het Antwerp World Diamond Centre (AWDC). Het bezoek past in een programma, de ‘Antwerp Diamond Experiences’, om Antwerpse diamantairs in hun eigen stad in contact te brengen met buitenlandse juweliers of afzetmarkten. China is op wereldvlak de tweede belangrijkste afzetmarkt voor geslepen diamant.  

Antwerpen is nog steeds het belangrijkste handelscentrum in diamant ter wereld. Het is dus voor  Antwerpse diamantairs van groot belang om goede contacten te onderhouden met Chinese juweliers.  

Ari Epstein, CEO van het Antwerp World Diamond Centre: “Antwerpen is het belangrijkste handelscentrum in diamant ter wereld en wordt internationaal hoog gewaardeerd omwille van haar kennis, kwaliteit en expertise. Door juweliers een unieke blik achter de schermen van ons handelscentrum te gunnen, hopen we goede contacten uit te bouwen met juweliers die op zoek zijn naar integere en kwalitatieve diamanten.”  

De ‘Antwerp Diamond Experiences’ is een concept dat pas dit jaar gelanceerd werd. Margaux Donckier, woordvoerster van AWDC zegt daarover: “Deze aanpak, waardoor de juweliers naar Antwerpen komen in plaats van dat de diamantairs de wereld moeten rondreizen, werkt efficiënt en kostenbesparend. De diamantairs kunnen ook afspraken maken tijdens de netwerkmomenten en ontvangen nadien de juweliers meteen op hun kantoor.”  

Antwerp World Diamond Centre (AWDC) coördineert en vertegenwoordigt officieel de Antwerpse diamantsector. AWDC promoot op die manier de gehele diamantsector in binnen- en buitenland.   

84% van alle ruwe diamanten en 50% van alle geslepen diamanten passeren via  Antwerpen. Diamant vertegenwoordigt 5% van de Belgische uitvoer van goederen en diensten en 15% van de Belgische uitvoer buiten de EU. Diamant is daarmee het belangrijkste Belgische exportproduct buiten de EU.