GeoSea, de dochter van baggeraar Deme die actief is in offshore-waterbouwprojecten, mag meebouwen aan het windmolenpark Moray East. 

Het park, dat voor 950 MW aan electriciteit zal kunnen opleveren, zal worden gebouwd voor de Britse kust, in het noordoosten. GeoSea mag de funderingen bouwen van zowat honderd windturbines en drie offshore substationplatformen, het centrale deel van elk offshore-windmolenpark.

Moray Offshore Windfarm East is een joint venture tussen EDP Renewables (77%) en ENGIE (23%).  Oscar Diaz, Project Director van Moray East: “Onze nauwe samenwerking met leveranciers als GeoSea was cruciaal om te kunnen komen tot een project dat elektriciteit kan leveren tegen een prijs die meer dan de helft lager ligt dan die van projecten die momenteel in aanbouw zijn.

GeoSea is een dochteronderneming van DEME die gespecialiseerd is in complexe offshore-waterbouwprojecten. De onderneming is actief in de sectoren offshore olie en -gas, hernieuwbare energie en civiele techniek. GeoSea stelt meer dan 500 mensen tewerk.