sergio-2Als topchef Sergio Herman en designer Serax de krachten bundelen dan moet er wat moois uit de bus komen. En dat moois heet Surface, een nieuwe serviescollectie. Liefde en passie voor food en design brachten Serax en Sergio Herman samen. Met deze nieuwe collectie onderstrepen Sergio Herman en Serax hun gezamenlijke passie voor creativiteit.

Surface bestrijkt het volledige serviesgamma van glazen over bestek, keukenmessen, ovenschaaltjes en tuit quanti.

“De surface-collection is een bijzonder project voor mij” zegt Sergio Herman. “Ik heb me laten inspireren door de ongerepte natuur van Zeeland. Van het diepe grijs van de mystieke Noordzee tot een getekende en en verouderende huid.”

Sergio Herman hoeven we u niet voor te stellen. De topchef begon aan de zijde van zijn vader in het restaurant Oud Sluis, dat hij optilde tot driesterrenstatus, totdat hij dit in 2013 sloot. In 2010 opende hij in Cadzand Pure C, en in 2014 in het oud militair hospitaal in Antwerpen The Jane.

Serax is een Belgisch collectief van nationale en internationale designers. Aan het roer staan Axel en Serge Van Den Bossche die in 1987 de zaak van hun moeder overnamen. Enkele jaren later versterkte Frank Lambert het team en geleidelijk aan groeide het bloempottenbedrijf Serax uit tot een designbedrijf met internationale allure. In het aanbod: origineel glaswerk, elegant servies, sfeervolle objecten en eigentijds meubilair van de hand van topdesigners als Marie Michielssen, Janssen+co, Luc Vincent, Antonino Sciortino en Clodette.