Nieuwe bestemming voor luchthaven Deurne

deurneDe luchthaven van Deurne vecht terug. Ondanks alles. Er heeft zich ondertussen een nieuwe luchtvaartmaatschappij aangediend die vanuit Deurne vluchten op “Groot-Brittannië” zou willen organiseren. Over welke maatschappij en over welke bestemming het gaat kon voorlopig nog niet vrijgegeven worden.

Deurne leeft dus nog. De op gang getrokken werken voor de ondertunneling van de Krijgsbaan in Borsbeek zijn er alvast een sterk signaal bij. Door het verdwijnen van de vluchten op Manchester leek het even alsof de Antwerpse luchthaven op sterven na dood was. Deurne bedient vandaag enkel nog Londen met regelmatige lijnvluchten. Tijdens de recente Luchthavendag werd evenwel bevestigd dat er binnen afzienbare tijd efffectief een nieuwe verbinding op Groot-Brittannië zal ingevlogen worden. De beslissing zou vallen in juni e.k. Gissingen bij de bestemming gaan over (opnieuw) Manchester, Glasgow of Edinburgh.

Antwerpen blijft op die manier geloven in de toekomst van zijn luchthaven. Zeker voor zakenLluchtvaart. “Wij zijn in april e.k. vertegenwoordigd op de internationale conferentie over Luchtvaart in Marseille en daar hebben we al 22 afspraken ingeboekt”, zei luchthavencommendant Wim Verbist overigens.