DG Retail werkt laagdrempelig

retailHet makelaarskantoor voor winkelvastgoed, DG Retail heeft als Antwerps bedrijf het derde grootste marktaandeel van het land. DG Retail wordt enkel voorafgegaan door twee buitenlandse groepen. Een en ander blijkt uit een vergelijkende studie van het vakblad Retail Focus.

De verkoop en de verhuur van winkelvastgoed is een snel bewegende markt. Daar hadden Werner De Geyter en Kristof Boon hun toekomst in gezien. Met verscheidene jaren aan ervaring in de sector zetten ze hun eigen firma op. DG Retail wist in nauwelijks vijf jaar een heel eigen marktpositie op te bouwen. De makelaarsfirma is vanuit Antwerpen actief in heel Vlaanderen. Op termijn wordt op expansie gehoopt naar Wallonië.

“Wij blijken onderhand effectief het derde grootste marktaandeel in onze sector bijeengewerkt te hebben”, zeggen beide managing partners. “Wij zijn als firma alvast heel laagdrempelig. Wij zitten heel dicht op de markt, in tegenstelling allicht tot onze twee grote buitenlandse concurrentie die vanuit hun toren in Brussel de markt aanpakken. Wij wachten de ontwikkelingen niet af. Wij gaan zelf de boer op, op zoek naar commerciële opportuniteiten.”

De Geyter en Boon positioneerden zich aanvankelijk vooral als nichespeler langs de grote uitvalswegen van de steden. Het ging daarbij vooral om de grote ketens, de Lidl’s en de Action’s van deze wereld bv. De laatste jaren bewegen ze zich ook in toenemende mate in de binnenstad. Ze zijn daarbij ook de markt van het investeringsvastgoed opgegaan.

De omgeving is vandaag effectief niet makkelijk. De harde concurrentie met oa. de webshops zorgt ervoor dat nogal wat ketens geregeld hun commerciële posities wijzigen of zich zelfs terug trekken. “Wij zetten daar onze heel persoonlijke aanpak tegenover. Wij zijn heel erg pro-actief bezig.”

DG Retail is ondertussen gebouwd op een ploeg van nu al zeven man. Het bedrijf is daarom ook verhuisd naar de Peter Benoitstraat 9 in Antwerpen.