De haven van Antwerpen zet een nieuwe stap in de digitalisering van de scheepstrafiek. CVBA Brabo, het bedrijf dat instaat voor de havenbeloodsing en het vast- en losmaken van zeeschepen, investeert fors in toekomstgerichte technologie.

Brabo werkt samen met innovatiepartner Rombit om scheepslocaties, aankomsttijden, routes en werkplanningen te integreren in één digitaal platform.

Dit is een nieuwe etappe richting de ‘harbour of things’, een slimme Antwerpse haven met toekomstgerichte infrastructuur. Brabo helpt al decennialang schepen bij het binnen- en buitenvaren in de Antwerpse haven. Om de toenemende drukte het hoofd te bieden gaat Brabo zijn operationele werking verder digitaliseren.

“Het is de bedoeling om de werkplanning van het personeel te optimaliseren en de wachttijden voor rederijen tot een minimum te beperken”  zegt Ronny Detienne, CEO van Brabo. Daarnaast zal de hele workflow worden gedigitaliseerd. 

“Om dit te realiseren wordt samengewerkt met het Antwerpse Rombit. “Dit technologiebedrijf bewees op korte termijn dat het over de nodige know-how beschikt om grote organisaties in sneltempo toekomstbestendig te maken,” aldus Detienne.

In de volgende fase kunnen havenpartners mee gebruik maken van dit nieuwe ‘open’ platform van Brabo. Ook andere havens toonden al interesse.