ANTWERPEN – Restaurant Le Zoute Zoen heeft de deuren geopend voor het goede doel. Een honderdtal gasten liet zich op culinaire wijze verwennen ten voordele van Caring Haerts, dat fondsen inzamelt ten voordele van de nazorg van borstkankerpatiënten.

vlnr: echtgenote Philip Heylen, Philip Heylen, Dr. Didier Verhoeven, Kanika Holloway, ceo Joost Baert, chef Lars Block en gastheer William Loonen.

De gasten van het fundraisingdiner konden genieten van een gastronomisch driegangenmenu met aangepaste wijnen. Het diner vond plaats in aanwezigheid van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon, ere vice-burgemeester Philip Heylen en ceo van AZ Klina Joost Baert. Een exclusief kunstwerk dat de avond zelf werd geveild, viel in handen van de eigenaars van Le Zoute Zoen. Het schilderij zal een prominente plaats in het restaurant krijgen.

Iedereen hoopt alvast dat deze benefiet zo’n 5.000 euro heeft opgebracht. “We kunnen spreken van groot succes. Het doet ons een enorm plezier dat we op deze manier een steentje kunnen bedragen in het gevecht tegen deze verschrikkelijke ziekte”, besluit Lars Block, chef en mede-eigenaar van Le Zoute Zoen.

De American Women’s Club of Antwerp wil met het project Caring Haerts de aandacht vestigen op de nazorg van borstkankerpatiënten. Zo werd door hun sponsoring in 2011 een eerste breast lounge geopend in het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk. In 2015 zamelde de organisatie geld in voor een tweede lounge in het UZA Edegem. Deze editie is ten voordele van een derde lounge in AZ Klina.