Distrilog zoekt dringend 30 magazijniers en chauffeurs

salaertsDe Distrilog Group is dringend op zoek naar 30 man bijkomend personeel. Het gaat om magazijniers en chauffeurs. Daartoe wordt morgen in Willebroek opnieuw een jobdag georganiseerd. De Distrilog Group heeft zich in nauwelijks 20 jaar opgewerkt binnen de top-10 van de transportsector.

Nogal wat transporteurs staat het zweet in de schoenen. Ze lijden onder de zware concurrentieslag en onderkennen de ellende vooral in de deloyale prijzen van nogal wat Oost-Europese bedrijven. Niet zo bij de Distrilog Group die zich heel angstvallig aan zijn eigen beperktheden houdt. “Wij rijden nooit verder dan 350 kilometer,” zegt Leo Salaerts. “Dit betekent dat wij ons beperken tot de markt van de Benelux. Wanneer we daar als Belgisch bedrijf buiten gaan rijden we meteen in het rood. Wij rijden met Belgische chauffeurs en houden ons aan Belgische CAO’s. Dat is onze beperking maar meteen ook onze kracht.”

De Distrilog Group heeft trouwens al die jaren naar een perfect evenwicht gezocht tussen de eigenlijke transportactiviteiten en de logistieke opdrachten. Logistiek: dat is opslag in eigen magazijnen, orderpicking, herverpakking, assemblage, deur-tot-deur distributie enz. “Wij hebben onze goederenstromen steeds onder controle proberen te houden. In die mate dat we tot een verhouding kwamen van 40% transport en 60% logistiek. Dat gaf ons perspectief op rendement en omzet.”

Zelfs in een relatief moeilijke jaren heeft de Distrilog Group toch mooie omzetstijgingen kunnen realiseren: het ging van 54 miljoen euro in 2012 naar 63 miljoen euro in 2013. Onder meer de terugkeer van Carrefour was een heuglijke vaststelling. Distrilog vervoert alle non-food producten voor de Franse groep. “Wij budgetteren voor het lopende jaar zelfs 80 kmiljoen euro”, zegt Leo Salaerts. “Wij hebben effectief nog enkele mooie bijkomende contracten binnengehaald waardoor we relatief snel tot 30 man bijkomend personeel willen aanwerven.”

Vandaar de jobbeurs die het bedrijf zaterdag organiseert in het depot van Breendonk: van zaterdag 9 tot 12 u. “Het zal niet makkelijk zijn om 30 man te vinden. Maar we hebben ze echt nodig,” zegt Leo Salaerts nog.

De Distrilog Group opereert vandaag vanuit vestigingen in Bornem, Aarschot, Geel en Willebroek. De vestiging langs de A12 in Willebroek wordt trouwens uitgebreid met 10.000 vierkante meter extra magazijnruimte.

De Jobdag van de Distrilog Group vindt morgen zaterdag plaats in Willebroek (Koningin Astridlaan 16) van 10 tot 14 uur.