KAPELLEN/KALLO/BERCHEM – Dragintra Fleet Services heeft met claims-managementorganisatie Van Ameyde een nieuwe medeaandeelhouder. Het bedrijf uit Kapellen gaat nu onafhankelijk en onder eigen vlag in heel Europa opereren vanuit de kantoren van Van Ameyde. Dragintra wordt zo ook actief in Berchem en Kallo.

Dragintra Fleet Services uit Kapellen biedt wagenparkadvies en -beheer. De klanten hebben behoefte aan een uniforme oplossing met één centraal platform in heel Europa, maar daarvoor zijn lokale aanspreekpunten in de eigen taal nodig. Een uitbreiding van het netwerk drong zich dus op. Van Ameyde leverde al diensten op het gebied van claimsmanagement met een internationaal schadeplatform voor wagenparkbeheerders en wilde het dienstenpakket voor deze markt uitbreiden.

Bart de Hoog, general manager van Dragintra: “Wij hebben gezocht naar strategische samenwerking met een internationale partij die ons vak begrijpt en het ons mogelijk maakt verder te investeren in ons fleet-managementsysteem FleetPack. Dankzij deze samenwerking is Dragintra een van de weinige onafhankelijke fleetmanagers die met eigen vestigingen actief is in heel Europa.”

Piet Middelkoop, ceo van Van Ameyde, vult aan: “Zowel Van Ameyde als Dragintra kunnen nu een full-service pakket bieden aan hun klanten. Door fleet- en claimsmanagement te centraliseren op één Europees platform, krijgen bedrijven volledig inzicht in alle kosten, inclusief de schadelast, van hun wagenparken.”