Op 5 september bestaat Alloux uit Mortsel, reisagent gespecialiseerd in unieke luxereizen, drie jaar. Allou – zonder x – betekent ‘Ergens anders’ in Grieks. Caroline Van Cauwelaert, oprichter en zaakvoerder, vond het meer een ‘naam’ met de letter X.

Ontwerpen van reizen

Caroline Van Cauwelaert: “Reizen heeft voor mij minder met een bestemming te maken en veel meer met een beleving.”
Deze ambitieuze vrouw met een carrière als design- en innovatieconsultant is ervan overtuigd dat reizen, net als mooie producten, ‘ontworpen’ moeten worden.
Met Alloux laat Van Cauwelaert haar klanten uitzonderlijke ervaringen beleven op de meest unieke locaties. Die selecteert ze zelf met de hulp van lokale reisagenten op bestemmingen zoals Laos, Cambodja, Indonesie, Zuid-Afrika, VAE, Italië, Sicilië, enz.
Van Cauwelaert heeft als consultant gewerkt voor een reisorganisatie en weet waarover ze praat. Ze vertrekt niet vanuit de vraag naar welke bestemming de klant wil gaan. Wel zorgt ze ervoor dat haar klanten vanuit een verrassende invalshoek, plaats of moment ongeëvenaarde indrukken kunnen opdoen, zonder in de massa terecht te komen.

Top reissegment

Alloux richt zich tot het top reissegment; mensen die geen genoegen nemen met de voorgeschreven ‘highlights’ van een land, de platgetreden paden.
Doelgroep van Alloux: levensgenieters. Individuele reizigers die niet alleen geld uitgeven aan mooie hotels, maar voor wie het belangrijker is geïnspireerd te worden door sublieme belevingen. Een luchtballonvaart boven de duizenden tempels van Bagan in Myanmar, ontmoetingen met een monnik in een boeddhistisch klooster, enz.
Tot het aanbod behoren ook culinaire reizen naar Italië die Alloux samen met Inge Boets van de Antwerpse beleveniswinkel met Italiaanse streekproducten, La Scoperta, organiseert.
“Vaak zijn het koppels, ondernemers en bedrijfsleiders die niet de tijd hebben om zelf een reis uit te stippelen. Maar tijdens hun schaarse vrije momenten willen ze van het leven genieten. Zij stellen vertrouwen in ons. Sommigen gaan nu al voor het derde jaar op rij met Alloux op reis”, zegt Caroline Van Cauwelaert enthousiast.

Ontzorgende reisagent

Alloux is licentiehouder van de beroepsfederatie VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).
“Eigenlijk ontzorgen wij onze klanten compleet. We werken met een aantal lokale experten en gedurende het ganse reistraject zijn wij telefonisch standby, 7/7 en 24/24.”
Op haar blog laat Caroline je voor een stuk meebeleven wat anderen met Alloux al hebben ervaren.