WOMMELGEM – Tijdens de eerste drie weekends van juni zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vier brugvoegen vernieuwen op de E313 richting Antwerpen ter hoogte van de rotonde in Wommelgem. Er wordt verkeershinder verwacht.

Uitzettingsvoegen op bruggen en viaducten vangen de beweging van een brugconstructie op en verzekeren de waterdichtheid. Door verkeersbelasting slijten deze voegen echter, waardoor de werken noodzakelijk zijn. De vernieuwing van de brugvoegen moet ook spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren.

Tijdens het eerste weekend wordt het asfalt tussen de twee bruggen over de rotonde in Wommelgem vernieuwd. Dat gebeurt van vrijdagavond 1 juni om 20 uur tot maandagochtend 4 juni om 5 uur. Tijdens de twee daaropvolgende weekends worden de brugvoegen zelf aangepakt. Die werken worden tussen dezelfde tijdstippen uitgevoerd van vrijdag 8 juni tot maandag 11 juni en vrijdag 15 juni tot maandag 18 juni.

De werken zijn weersgevoelig. Bij regen of lage temperaturen kan de planning dus nog gewijzigd worden.

File en vertraging

Om de hinder te beperken vinden de werken tijdens weekends plaats, maar de E313 in Wommelgem is ook in het weekend een drukke snelweg. Ter hoogte van de werfzone zal het verkeer meestal over twee versmalde rijstroken moeten passeren.

“Weggebruikers houden tijdens de werken best rekening met file en vertraging, zeker overdag en dat zowel op zaterdag als op zondag”, klinkt het bij AWV. “De op- en afritten van het complex Wommelgem blijven de hele tijd open.”