Boechout pakt uit met Ducati

ducatiKurt Van den Eynde is ruim 12 jaar zaakvoerder van een garage Ford in Boechout. “De garage blijft maar met de opening van een Ducati winkel vlak naast de garage gaat een jongensdroom in vervulling,” bekent de 45-jarige gewezen motorcrosser.

“Jongens houden van auto’s en dromen van moto’s,” zegt Kurt Van den Eynde. “En als je echt mag dagdromen, dan ga je voor een Ducati.” Volgens de Boechoutenaar staat Ducati voor passie en emotie. “Wie eenmaal met zo’n machine heeft gereden wil nooit meer iets anders.”

Ducati enkel gelijk stellen aan snelheid is volgens hem niet eerlijk. “Uiteraard zit er heel wat paardekracht in deze moto maar wie kiest voor Ducati kiest meteen ook voor een eigen manier van leven. Speciale helmen, kledij, handschoenen, de sensationele rijervaring, het hoort er allemaal bij.”

Toen het pand naast de garage van Ford te koop kwam heeft Kurt Van den Eynde geen moment geaarzeld. Voorheen moesten fanaten van Ducati naar Gent of Breda. “Onze winkel in Boechout is de eerste in Antwerpen. Ideaal gelegen nabij de afritten Kontich, Berchem of Massenhoven.”

De showroom is een echte parel. “De winkel moet dezelfde klasse uitstralen als de moto’s die hier staan te pronken”, stelt Kurt Van den Eynde.

Wie zich een Ducati wil aanschaffen moet diep in de geldbeugel tasten. “Niet akkoord,” stelt de zaakvoerder. “We hebben een instapmodel dat 9500 euro kost. Als je weet dat de gemiddelde Ducati-rijder 42 jaar is moet dat haalbaar zijn. De meeste mensen hebben op die leeftijd al een kleine spaarpot. De idee dat een Ducati in al die jaren nauwelijks in waarde daalt is voor velen een geruststelling als ze overwegen om een Ducati te kopen.”

En het topmodel? “Daar leg je 66.000 euro voor op tafel,” zegt Kurt Van den Eynde. “Wist je dat er zelfs mensen zijn die een Ducati achter glas in hun woonkamer plaatsen als kunstvoorwerp?”

De winkel is nauwelijks enkele dagen open en de reacties zijn overweldigend. “Iedere dag vliegt er minstens één Ducati de deur uit.”

Of er ook vrouwen zijn die graag met een Ducati pronken? “Meer en meer,” beweert de motofanaat. “We hebben voor de dames een lichter model.”

Een goede raad van Kurt Van den Eynde voor wie met de idee speelt om een moto te kopen. “Doe eerst ervaring op, wees geconcentreerd en doe geen domme dingen. Rijden met een moto houdt altijd een risico in. Motorrijders hebben vaak alles gezien maar worden niet altijd zelf gezien.”