Dulcia voert productie aan spekken op

hariboHet zoetwarenbedrijf Dulcia zoekt extra werknemers. De producent van spekken in Kontich onderkent groei op zijn markten en wil de productie daarom geleidelijk aan opvoeren. Dulcia maakt deel uit van de Duitse snoepgroep Haribo.

Ook de zoetwarenmarkt heeft ongetwijfeld geleden onder de latente crisis. Toch zullen de consumenten zichzelf in moeilijke tijden al eens graag verwennen. Zeker ook omdat snoep nu eenmaal betaalbaar blijft.

Dulcia werd in 1997 overgenomen door Haribo en heeft binnen de groep al die jaren een constante groei neergezet. “We halen nu zo’n 20 miljoen euro”, zegt financieel directeur Monique Van Gestel. “Het gaat effectief niet slecht. De verkoop doet het goed. Wij gaan daarom de productie nog wat opvoeren en kunnen daartoe extra mensen gebruiken.” Dulcia stelt vandaag 60 mensen tewerk.

De groei-impulsen naar de markt toe worden vooral ingegeven door de constante productvernieuwing die Dulcia in zijn assortiment steekt. Het gaat dan om andere kleuren van de spekken, andere toebereidingen, andere vormen. Op die manier wordt het assortiment ook steeds verder uitgebreid.

De productie van Dulcia wordt voor een groot stuk ook uitgevoerd. Het aanbod wordt daartoe samengebracht met dat van de groep. Haribo is als groep gegroeid uit de productie van fruitgommen. Haribo is vooral bekend voor zijn “beertjes”, zijn schepsnoep en zijn drop.

De commerciële vertegenwoordiging van Haribo in België ligt anderzijds bij Haribo België dat vooral het klantenbestand bij oa. warenhuizen en supermarkten aanspreekt. Haribo België is eveneens gevestigd in Kontich.