ECS European Containers bestelt 100 chassis bij Van Hool

ecsHet logistiek bedrijf ECS European Containers heeft 100 bijkomende containerchassis besteld bij vrachtwagenbouwer Van Hool in Koningshooikt. ECS heeft reeds er 1000 in dienst. Het gaat ECS vooral om de corrosiebestendigheid van de geleverde chassis.

ECS European Containers runt vanuit Zeebrugge een wijd vertakt logistiek netwerk. Het bedrijf oriënteert zich weliswaar vooral op transporten naar Engeland en Ierland maar de activiteiten worden steeds verder uitgebreid. Vandaag rijden de trucks van ECS oa. geregeld op Italië, Nederland en Duitsland.

De bestelling van nog eens 100 extra containerchassis duidt de interne groei van het bedrijf aan. De optie om bij Van Hool te kopen gaat uit van de vaststelling dat de chassis van Van Hool effectief heel corrosiebestendig zijn. Dat komt omdat de onderdelen een zogenaamde warme galvanisatie ondergaan en daardoor extra bestendig zijn tegen de zilte zeelucht, het zout en de zepen op de wegen.

De bedrijfsfilosofie van ECS is overigens mee gebouwd op duurzaamheid. In dit opzicht werkt het bedrijf van Pieter Balcaen ook samen met Tri-Vizor uit Niel, de logistieke carpooler die met een zogenaamde cross supply chain lege ritten voor transportbedrijven voorkomt door de activiteiten van ondernemingen op elkaar af te stellen.