Een 80 jarige in Antwerp Expo

boekenbeursEr valt opnieuw een en ander te beleven op de Boekenbeurs in Antwerpen. Met ruim 90 standen is dit hét grootste boekenevenement van de Lage Landen.
“Dit jaar is het woord ‘boekenfeest’ meer dan ooit op zijn plaats. Voor de 80ste maal verwennen we onze tienduizenden boekenliefhebbers niet alleen met tonnen boeken- en leesplezier, muziek, workshops en boeiende debatten. Maar speciaal voor deze feesteditie ook met een bonnenboekje ter waarde van 160 euro!”, zegt André Vandorpe, algemeen directeur Boek.be en organisator van de Boekenbeurs.

Elke dag tot 11 november van 10 tot 18u kun je terecht op de Boekenbeurs. Extra avondopeningen tot 22u zijn er op donderdag 3, dinsdag 8 en donderdag 10 november. Het volledige programma ontdek je hier.

Dit jaar heeft de Boekenbeurs er een extra auteurspodium bij en wel in een ouderwetse Spiegeltent, met optredens van o.a. Wouter Deprez, Michael Van Peel en Dimitri Leue. Het Spiegeltent programma vind je hier.

Alsmaar langer wordt de lijst met signeersessies. Enkele verrassende namen waagden zich ook aan een boek, van wielrenner Fabian Cancellara tot Vlaams topmodel Cesar Casier. Nieuw is het fenomeen van virtuele signeersessies.

Ladies Night op 10 november zal een ietwat andere invulling krijgen met de kritiek die vorige week uit feministische hoek kwam op de workshop met boektitels over ‘poetsen, wassen en strijken’. Uitgever Lannoo voerde het initiatief meteen af.

Boek.be en Radio 1 gaan met lezers, luisteraars en bezoekers van de Boekenbeurs op zoek naar het beste boek van de afgelopen 80 jaar. 100 Vlaamse boekhandelaars selecteerden “de Prachtige 80”. Iedereen kan zijn persoonlijke top 3 samenstellen op basis van deze lijst of eigen keuzes toevoegen.

Op zondag 6 november worden de winnaars van de Boekenleeuw en de Boekenpauw bekendgemaakt op de Boekenbeurs. Dan weten we wie naar huis gaat met de prijzen voor de mooiste en de best geschreven Nederlandstalige kinder- en jeugdboeken van het afgelopen anderhalf jaar.

De Boekenbeurs organisatie waakt over de veiligheid van de bezoekers. Daarom gelden verstrengde veiligheidsmaatregelen en zijn rugzakken en grote handtassen niet meer toegelaten.
Ter gelegenheid van de bijzondere verjaardag kunnen bezoekers geboren in het jaar 1936 gratis binnen en krijgen zij een glaasje cava.

Aanschuiven vermijd je door online toegangstickets te kopen. Je betaalt minder dan aan de kassa. Er zijn dit jaar ook formules voor bedrijven die hun klanten of medewerkers wensen uit te nodigen op de Boekenbeurs.

Op 4, 7, en 9 november is de Boekenbeurs opnieuw een item in onze nieuwsbrief.