Allerlei popup bars en fenomenen rijzen rond deze tijd van het jaar als paddenstoelen uit de grond. Honest, een nieuw biodrankje op basis van kruidenthee, gooit het over een andere boeg en stelt deze zomer gedurende drie weekends de Honest Summer Market voor.

Honest Summer Market betekent op een onverwachte locatie genieten van een verfrissend kruidentheedrankje, én opkomend talent uit de regio ontdekken en ondersteunen. Bovendien zijn de markten zelf telkens een hotspot dankzij hun onverwachte locatie en aankleding.

In Antwerpen, Gent en Luik organiseert het merk samen met zijn ambassadeurs een zomermarkt met een tiental ‘eerlijke’ ondernemers. De Honest Summer Market is nog een échte markt waar de tijd is blijven stilstaan. Je kan er verschillende kraampjes ontdekken die bemand worden door lokale ‘marktkramers’: kleine, authentieke en creatieve ondernemers die helemaal binnen de bio, eco en – hoe kan het anders – ‘honest’ filosofie passen.

Op 8 en 9 juli kan je samen met ambassadrice en zangeres Noémie Wolfs tien eerlijke ondernemers ontdekken op de Honest Summer Market Antwerpen die plaatsvindt op Plein Publiek aan de Van Craesbeeckstraat 33 in Antwerpen. Welke eerlijke ondernemers medewerking verlenen vind je hier.

Als je deze authentieke markt niet in Antwerpen kan meemaken, is herkansen mogelijk tijdens Honest Summer Market Gent op 1 en 2 juli of Honest Summer Market Luik op 26 en 27 augustus, weliswaar telkens met lokale eerlijke ondernemers.

Honest werd in 1998 ontwikkeld in Amerika door de vrienden Seth Goldman en Barry Nalebuff. Het idee voor Honest  ontstond toen Seth na een rondje hardlopen in New York een geschikte dorstlesser zocht die niet te zoet was, maar ook niet te smaakloos. Omdat hij niets geschikts vond, mengde hij vruchtensap met water. Toen Seth merkte dat anderen dat ook deden, zag hij een gat in de markt. Hij deelde zijn idee met Barry, die net terug was uit India waar hij de thee-industrie had bestudeerd. Barry had daar ontdekt dat veel producenten van gebottelde thee met gedroogd poeder werken in plaats van met kwalitatieve, verse thee. Samen besloten ze aan de slag te gaan om een nieuw drankje te ontwikkelen op basis van hoogwaardige biologische ingrediënten.

Seth startte met experimenteren in zijn eigen keuken tot hij het perfecte recept had gevonden. Hij bottelde een paar flessen en bracht die naar een grote biosupermarkt om te laten proeven. Toen de supermarkt meteen 15.000 flessen bestelde, was Honest geboren. Bijna 20 jaar later is het hoog tijd om België en Luxemburg van Honest te laten proeven.
De drie Honest Summer Markets kaderen in de Belgische lancering van Honest. Er is keuze uit drie smaken: Granaatappel en Bosbessen, Sinaasappel en Mango en Citroen en Honing. Sinds kort te koopi in de supermarkt en speciaalzaken.