Na Brussel, aan de Beurs en op de Louisalaan, hebben de gebroeders Jerome en Philippe Vandermeulen (Phil en Jerry) uit Sint-Truiden in Antwerpen op de Groenplaats een derde vestiging van Manhattn’s, hét premium burgerrestaurant bij uitstek, geopend.

Een mooi ondernemersverhaal is het wel. Jerry trok enkele jaren geleden naar New York om er in de horeca aan de slag te gaan. Hij werkte er samen met Thomas De Geest, de Vlaamse ondernemer die daar ‘Wafels&Dinges’ met Belgische wafels lanceerde. Daarna bundelde Jerry de krachten met zijn broer Phil, die in België de hotelschool had doorlopen en ervaring had opgedaan in diverse toprestaurants. Samen wilden ze de unieke sfeer en authentieke hamburgers van New York naar België halen. Het concept werkte zodanig goed in Brussel, dat zij kozen voor een derde vestiging in Antwerpen.

De Antwerpse designstudio Pinkeye was vanaf het begin betrokken bij het concept en de uitwerking van de restaurants in Brussel. In de Antwerpse vestiging wordt het concept nu naar een hoger niveau getild. Met zo’n 120 zitplaatsen gaat het om de grootste vestiging tot nu toe.

Manhattn’s brengt in Antwerpen een eigen bescheiden versie van het ‘Meatpacking District’, waar de verschillende burgers garant staan voor een smaakreis naar hartje New York.  Jerome en Philippe serveren premium burgers op basis van de allerbeste producten, volgens recepten die ze rechtstreeks meebrachten uit New York en met oog voor detail. Ook de Manhattn’s frietjes en sauzen worden elke dag versbereid. Cruciaal element in dit fast casual dining concept is de energieke en levendige American service.