Dit weekend vindt in Antwerpen de Honest Summer Market plaats waar een tiental jonge ondernemers hun zelfgemaakte waren voorstellen. Ambassadrice van het evenement is zangeres Noémie Wolfs. De voorgestelde waren gaan van kleding en juwelen tot gebak. Wat de jonge deelnemers samenbrengt is dat ze allemaal de fair trade-filosofie aanhangen en dat de meesten geen eigen winkel hebben. Ze brengen hun producten vooral aan de man brengen via sociale media. In Antwerpen zullen ze wel een echte ‘fysieke’ stand hebben.

Het initiatief gaat onder de naam Honest Summer Market. ‘Honest’ is een kruidentheedrankje dat wordt verdeeld door frisdrankengigant Coca Cola. Dit weekend kun je samen met Noémie Wolfs de elf ondernemers ontdekken in Antwerpen. Eind augustus vindt er nog een editie plaats in Luik.

Het adres: Plein Publiek, Van Craesbeeckstraat 33, 2000 Antwerpen.

Bloemen plukken in Deurne

Projectontwikkelaar Matexi organiseert op zaterdag 8 juli een bloemenpluk op het nieuwbouwproject Eksterlaer in Deurne. Buurtbewoners kunnen mits een kleine bijdrage bloemen plukken. Tegelijk wordt een werfwandeling georganiseerd om het nieuwe project Eksterlaer in de … bloemetjes te zetten.

De opbrengst van de bloemenpluk gaat naar een buurtproject dat gezinnen met beperkte middelen helpt.