Antwerpen — Snipes, retailer gespecialiseerd in sneakers, streetwear en accessoires opent op 21 december zijn eerste winkel in België en kiest resoluut voor de Antwerpse Stadsfeestzaal. Dat meldt Group Hugo Ceusters-SCMS, het Antwerps vastgoedbedrijf dat de commerciële verhuring van de Stadsfeestzaal in handen heeft, namens Multi Corporation, de eigenaar en manager van het winkelcentrum.

Axel Ceusters, managing director Group Hugo Ceusters-SCMS: “Grote retailers zoals H&M, Zara en Urban Outfitters zien de Meir nog zitten, ondanks de knip in de Leien.”

Eerste Snipes winkel in België

Snipes heeft al vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Italië en zelfs drie in Nederland, maar had er nog geen in België. Het internationale merk neemt een goede 466 vierkante meter in de Stadsfeestzaal in op de plaats waar vroeger kledingwinkel Pimkie zat.

Internationale retailers

Anno 2017 staat de Stadsfeestzaal meer en meer op het verlanglijstje van internationale retailers, en dat ondanks de knip in de Leien en andere grote mobiliteitswerken in Antwerpen. Zo palmde H&M er eerder dit jaar een grote oppervlakte in met een directe toegang via de Meir. Ook Weekday opende er een drietal weken geleden een winkel van 752 m2, net zoals het Amerikaanse Urban Outfitters dat zijn huurcontract hernieuwde voor de komende jaren.
“Dit bewijst de honger van de grote internationale merken om zich op de Meir te vestigen. Retailers laten zich niet afschrikken door al die werken in Antwerpen en grijpen hun kans als hun droompand vrijkomt”, stelt Axel Ceusters.

Stadsfeestzaal is populair

Met een huurprijs van 1.950 euro per vierkante meter is de Meir dit jaar de allerduurste winkelstraat van België. Daarmee laat de Meir voor het eerst de concurrentie van de Brusselse Nieuwstraat en Louizalaan achter zich. Na enkele mindere jaren kan de Antwerpse Stadsfeestzaal ook opnieuw uitstekende cijfers voorleggen. Vorig jaar trok dit shoppingcenter meer dan 6 miljoen bezoekers, evenveel als in de succesvolle beginjaren.