volvoHet bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit het Limburgse Opglabbeek heeft de tweede fase ingezet bij de renovatie van de Volvo-garage Charels in Lokeren. Mathieu Gijbels werkt daartoe samen met het Lokerse architectenbureau Archeos.

De vernieuwde toonzaal van Volvo in Lokeren is de eerste in de benelux die helemaal gebouwd wordt volgens de nieuwe normen die Volvo zelf hanteert. Het gaat er dan om dat Volvo geopteerd heeft voor grote glaspartijen van zowel doorzichtig glas als melkglas. Op die manier krijg je het effect van een glazen doos.

“Het is in feite zelfs de allereerste toonzaal in Europa die de nieuwe normen van Volvo volgt,” zegt Guy Vos, werfleider bij Mathieu Gijbels. “Dan reken ik er even het thuisland van Volvo zelf, Zweden niet bij.”

De werken bij de toonzaal in L-vorm zijn uitgespreid over twee fazes. De eerste fase ging van start in maart 2013 en pakte het achterste gedeelte van de garage aan. Er kwam een nieuwe vloer, gyproc en glazen wanden. De werkzaamheden bij fase twee zijn begonnen medio mei en daarbij wordt het andere gedeelte van de garage afgebroken en opnieuw omgebouwd.

“Het was wél heel erg belangrijk dat de bouwheer tijdens de werkzaamheden zijn gewone activiteiten kon verderzetten. Vandaar de gefaseerde renovatie waarbij de bouwheer na de eerste fase alvat zijn intrek kon nemen in de heringerichte toonzaal.”

Volgens Guy Vos zal de garage nog voor het bouwverlof wind- en waterdicht zijn en is de hele oplevering geepland voor eind september.

De Zweedse autoconstructeur Volvo is enkele jaren geleden overgenomen door de Chinese groep Geely.