Antwerpen – Dinsdag opende de eerste winkel van het Deense mode label Samsøe & Samsøe in België, en meer bepaald in de Kammenstraat 25. Zo heeft onze stad er alweer een nieuwe hotspot met Scandinavisch design bij. 

Het in 1993 door de broers Klaus en Preben Samsøe opgerichte Deense mode label Samsøe & Samsøe wordt in bijna dertig landen verkocht. Al enkele jaren is het merk In Nederland in het winkelstraatbeeld aanwezig. Tot nu toe konden de Belgische klanten daar terecht of op de webshop. Nu ziet het Deense merk iets in de Belgische markt en opende het zijn eerste eigen verkooppunt in Antwerpen.

De opening van de nieuwe flagship store maakt deel uit van een internationale retailstrategie, waar het Samsøe & Samsøe-universum zich uitbreidt tot Europa’s meest inspirerende en bruisende steden.

Op een winkeloppervlakte van 150 m² met acht meter gevel zijn de dames- en herencollecties, accessoires en schoenen van Samsøe & Samsøe te bekijken.
Het interieurconcept is het werk van architect en winkelontwerper Morten Hedegaard die kiest voor een strak, minimalistisch design. Maar het merk zet wel in op beleving en gezellige, sociale ruimtes en grote interactieve schermen.