Egemin wordt Agidens

geertjetjeAgidens is de nieuwe bedrijfsnaam van de vier voormalige Egemin-divisies die samen verdergaan na de recente verkoop van de Handling Automation divisie en de merknaam Egemin Automation aan de Duitse KION Group. Agidens uit Zwijndrecht blijft dezelfde diensten leveren als voordien. Met een duidelijke focus en strategie, nieuwe middelen en de steun van de aandeelhouders wil het bedrijf duurzaam verder groeien in alle divisies: Process Automation, Life Sciences, Infra Automation en Consulting & Services.

Geert Stienen, CEO van Agidens over de nieuwe naam: “Nomen est omen. Onze naam is een samenvoeging van de woorden Agile en Confidence. Door onze flexibiliteit en vakkundigheid hebben we het vertrouwen gewonnen van onze klanten.Zo hebben we met Egemin de afgelopen 70 jaar een sterk bedrijf uitgebouwd. Agidens bouwt verder op die strategie. We willen snel inspelen op de noden van onze klanten en flexibele oplossingen bieden, zodat de toegevoegde waarde voor onze klanten verzekerd is. Onze medewerkers, hun competenties en ervaring blijven dezelfde, onze betrouwbaarheid ook.”

Agidens is voornamelijk actief in België, Nederland, Zwitserland en de Verenigde Staten. Nieuwe Agidens vestigingen in Frankrijk en Duitsland openen hun deuren later dit jaar. Het toont de sterke ambities van de vroegere Egemin-divisies. “We geloven inderdaad 100% in de medewerkers die dit bedrijf vorm geven,” zegt Geert Stienen. “Een meer gerichte benadering geeft de divisies Process Automation, Life Sciences, Infra Automation en Consulting & Services nieuwe groeimogelijkheden. Met Agidens ontplooien we een business-strategie die toegevoegde waarde brengt voor alle klanten van de vier divisies. In de komende maanden introduceren we onze nieuwe naam en visual identity in de markt. Men gaat nog van ons horen.”

De Antwerpse holding Ackermans & van Haaren is, via Sofinim (74%) sinds 1999 aandeelhouder van Agidens. Het bedrijf stelt zo’n 400 mensen tewerk.