Het boek ‘Empty the fridge’ van de Antwerpse foodblogster Jennifer Schleber is uitgeroepen tot meest duurzame kookboek van het jaar.

De uitreiking vond plaats in Amsterdam, in het kader van de uitreiking van de onderscheidingen van kookboek van het jaar. Het boek werd bekroond in de nevencategorie meest duurzame kookboek van het jaar.

creatief met restjes

Jennifer Schleber deelt haar passie voor koken met restjes en verzamelde daarvoor de beste recepten van haar populaire blog ‘empty the fridge’ . Het zijn geen klassieke restjesrecepten maar kleurrijke recepten uit alle windstreken. Enkele voorbeelden: panzanella met pompoen en croutons, een rijstgratin met bladgroenten of stromboli met restjes beleg voor een zomerse picknick. Daarnaast bevat het boek ook nuttige tips om voedselverspilling tegen te gaan. ‘Empty the fridge’ toont de kunst van het ingrediënten combineren. Je moet ‘out of the fridge’ durven denken en durven experimenteren..

De onderscheiding wordt uitgereikt door Slow  Food Youth Network. Daarin zitten cateraars zoals Sem Roefs, die projectleider is bij Food Hub.

De auteur, Jennifer Schleber, kreeg de liefde voor gezellig eten en tafelen mee van haar ouders. Haar passie om gezond en creatief te koken en zo weinig mogelijk te verspillen kreeg in 2013 vorm toen ze begon met haar blog.