Emrol verkoopt Trineuron

emrolEmrol uit Malle draagt zijn divisie Trineuron over aan het Zwitserse Laclanché SA in ruil voor een aandelenparticipatie in Leclanché.

Sinds de opstart in 1981 hechtte Emrol steeds veel waarde aan onderzoek en ontwikkeling van sectorspecifieke oplossingen in batterijtechnologie. Door een sterke groei, onder andere door de vele evoluties op het vlak van elektrische voertuigen en lithium-ion technologie, kreeg de R&D-afdeling in 2013 een eigen naam: Trineuron.

Sindsdien heeft Trineuron zich gepositioneerd als een competente speler op de markt van lithium-ion opslag voor diverse applicaties. Dit succes bleef niet onopgemerkt. Om deze activiteit versneld te laten groeien, besloot Emrol in zee te gaan met een marktleider als Leclanché. Dankzij de overname kan Trineuron een volgende en belangrijke stap zetten in zijn ontwikkeling.

Perfecte partner
Zaakvoerder Stefan Louis wordt Chief Strategy Officer van Leclanché SA en laat de dagelijkse leiding van Emrol nu volledig over aan Pieter Jacobs. Emrol blijft de ontwikkelingen op het vlak van lithium-ion volgen. “Leclanché is een perfecte partner op dit vlak en door onze nauwe samenwerking kunnen we onze klanten assisteren in hun zoektocht naar geschikte lithium-ion oplossingen voor elke toepassing”, zegt het bedrijf.