Cushman & Wakefield heeft deze ochtend Eric Van Dyck uit Brasschaat aangesteld als voorzitter van EMEA Capital Markets om de groei in deze regio te blijven stimuleren.

Eric Van Dyck: “Na zeven jaar aan de klantenzijde te hebben gestaan, keer ik terug naar Cushman & Wakefield met ervaringen en inzichten uit eerste hand over de prioriteiten van beleggers in deze snel veranderende markt.” 

Terug van weggeweest

Nadat kapitaalmarktenspecialist Eric Van Dyck in 2010 van Cushman & Wakefield – waar hij 27 jaar ‘dienst’ had, ondermeer als Managing Partner voor België en bestuurslid – de overstap maakte naar Redevco bv, eerst als COO en nadien als Chief Investment Officer, keert hij op 12 februari terug als voorzitter van EMEA Capital Markets. 
Redevco is het vastgoedvehikel dat toebehoort aan de C&A-familie Brenninkmeijer, en als pan-Europese vastgoedbeleggingsbeheersmaatschappij gespecialiseerd in winkelvastgoed fungeert. 

In zijn nieuwe rol zal Van Dyck, die nog wel niet-uitvoerend bestuurder bij Leasinvest blijft, het hoofd van EMEA Capital Markets, Jan-Willem Bastijn, ondersteunen bij het structureren van de groeiende onderneming, de contacten met belangrijke klanten en het volgen van kapitaalstromen. Eric Van Dyck zal ook nauw samenwerken met Michael Rodda, hoofd van EMEA Retail Capital Markets, Stephen Screene, COO EMEA Capital Markets en Paul Boursican, hoofd van Business Space, EMEA Capital Markets.
Gebaseerd in Londen, zal Eric Van Dyck over de ganse EMEA-regio actief zijn.

Jan-Willem Bastijn, hoofd van EMEA Capital Markets: “Eric heeft terecht een uitstekende reputatie en zal van een enorme toegevoegde waarde zijn voor ons bedrijf. We zijn dan ook verheugd dat we hem opnieuw kunnen verwelkomen bij Cushman & Wakefield. De afgelopen jaren, na Eric zijn vertrek, is onze organisatie nog enorm gegroeid. Het is onze bedoeling om met een niet-aflatende focus onze klanten van dienst te blijven.”

Grote transacties

Het 380 medewerkers tellende EMEA Capital Markets-team van Cushman & Wakefield heeft in de afgelopen 24 maanden meer dan 64 miljard dollar aan onroerend goed verhandeld. Vorig jaar voerde het team meerdere recordbrekende activatransacties uit in markten over de hele regio, waaronder: de pan-Europese portefeuille van IKEA Centres – als exclusieve vastgoedadviseur over de grootste retailtransactie in Europa (€ 900 miljoen); 20 Fenchurch Street, Londen – de grootste eenmalige vastgoedtransactie ooit in Groot-Brittannië (£ 1,285 miljard); en The Leadenhall Building, London – de iconische toren van de City of London die verkocht werd aan de in Hong Kong gebaseerde investeerder CC Land (£ 1,15 miljard).

“Het draait allemaal om de klanten, de producten en de kapitaalstromen. Als adviseur moeten wij ervoor zorgen dat we de best mogelijke service bieden om deze drie elementen met elkaar te verbinden”, besluit Eric Van Dyck.