ANTWERPEN – Een chocoladen Fabergé-ei gevuld met pralines in de vorm van diamanten en Antwerpse handjes en verpakt in een speciale doos, afgewerkt met rode strik en stralende A van Antwerpen. De Antwerpse burgemeester Bart De Wever kon het tijdens een recente economische missie naar Moskou en Sint-Petersburg overhandigen aan zijn Russische gastheren. Het relatiegeschenk is van de hand van Chocolatier Goossens.

Meesterchocolatier Erik Goossens liet zich voor het bijzondere relatiegeschenk inspireren door juwelenontwerper Peter Carl Fabergé. “Fabergé werd bekend als de maker van uitbundige, met juwelen versierde eieren, die hij voor de Russische tsaren maakte. Net zoals de verfijnde pralines en andere chocoladeproducten werden onze Fabergé-eieren met de hand gemaakt van verse handgeselecteerde ingrediënten.”

Erik Goossens en zijn team brachten in de eivorm eerst een design aan en bekleedden het daarna met bladgoud. Vervolgens werden verschillende lagen chocolade gegoten die het ei een bijzondere structuur gaven.

Internationale faam

De Antwerpse meesterchocolatier was niet aan zijn proefstuk toe. Eerder ontwierp hij al de Antwerpse diamanten in chocolade en Rubens-pralines. Zijn vakmanschap leidde ertoe dat de pralines van Chocolaterie Goossens al hun weg vonden tot in het Amerikaanse Witte Huis. De exclusieve Fabergé-eieren maken geen deel uit van het gewone productengamma van Chocolaterie Goossens. 

Chocolaterie Goossens werd in 1955 gesticht door René Goossens en zijn echtgenote. Hij maakte in 1982 faam met de door hem bedachte chocolade Antwerpse handjes die gevuld worden met marsepein en Elixir d’Anvers. In 1991 nam Erik Goossens het bedrijf van zijn ouders over. Onder zijn leiding maakten de ambachtelijke topproducten Chocolaterie Goossens ook internationaal furore bij zowel royals, presidenten en ambassadeurs. Hij is jurylid van de Chocolaterie Awards, de bekendste Belgische pralinewedstrijd.