Erkenning voor NOA Trainings

noaNOA Trainings werd na een kwaliteitsaudit officieel erkend als een gekwalificeerd opleidings- en examencentrum voor oa. het werken met vorkheftrucks en hoogwerkers. Het bedrijf organiseert in dit opzicht sessies in Kontich en in Turnhout. Zogenaamde VCA-gecertificeerde bedrijven dienen hun operationele medewerkers in risicovolle omgevingen wettelijk een specifieke opleiding te geven.

Het opleidingsbedrijf NOA Trainings van Ingrid Nys uit Turnhout heeft daarop ingespeeld en biedt bedrijven binnen veiligheidsfuncties reeksen trainingen en examens aan. Sinds enkele tijd lopen de sessies ook bij Stefca Kraanservice in Kontich.

Ingrid Nys: “Voor élke veiligheidsfunctie binnen een bedrijf dient de werknemer een adequate opleiding gekregen te hebben. Bij VCA en VCA-gecertificeerde bedrijven zijn opleidingen een belangrijk criterium. Zo moeten alle operationele medewerkers specifieke kennis en kunde hebben, gerelateerd aan door hen binnen het bedrijf uit te voeren risicovolle taken of werkzaamheden in een risicovolle omgeving.”

Voor VCA-certificatie moeten bedrijven aantonen dat hun werknemers wel degelijk die opleiding gekregen hebben. Ze moeten daartoe een overzicht geven van alle opleidings- en ervaringseisen ingedeeld naar functie/taak en dit overeenkomstig de eisen vastgelegd in het “Register van Risicovolle Taken”.

Stefca Kraanservice uit Kontich heeft daarop ingespeeld en geeft voortaan ook opleidingen voor bestuurders van bouw- en torenkranen. Dat gebeurt in samenwerking met het opleidingsbedrijf van Ingrid Nys. Er worden intensieve driedaagse basistrainingen en tweedaagse trainingen voor mensen met ervaring en een dagopleiding aangeboden.