ICT/IoT-dienstverlener ESAS uit Wilrijk heeft Groep TSB, een sectorgenoot uit Beringen, overgenomen.

Dat bedrijf is in 2001 opgericht, telt 250 werknemers en boekte in 2016 een omzet van 15 miljoen euro. TSB heeft onder meer Telenet, Proximus, Infrax, KBC, Kruidvat en ICI Paris XL als klanten.

ESAS heeft 1.000 medewerkers en heeft vorig jaar een omzet van 60 miljoen euro gerealiseerd. Het streven naar schaalgrootte ligt aan de basis van deze overname, zegt ESAS in een mededeling, evenals uitbreiding van het dienstenaanbod, waaronder smart building management.

Complementariteit van beide bedrijven doorslaggevend

“We zijn actief in een groeiende markt en willen alle medewerkers graag aan boord houden”, zegt CEO Robert Decant van ESAS. “Sinds 2015 werken we al samen met Groep TSB voor diverse projecten. We constateren ook dat steeds meer klanten liever met één grote en flexibele partner werken dan met vele kleintjes die elk een deel van de projecten kunnen uitvoeren. Onze diensten en die van Groep TSB, waaronder hun groeiende activiteit voor het Internet of Things, vullen elkaar mooi aan. Ook geografisch zijn we complementair, aangezien Groep TSB sterk staat in Limburg en Oost- en West-Vlaanderen. Nu kunnen we onze klanten in de hele Benelux nog beter bedienen.”

Sterke groei verwacht door opkomst van internet of things

Om de groei te ondersteunen is ESAS ook op zoek naar 200 nieuwe medewerkers. Inspelend op de sterke opkomst van het Internet of Things in de Benelux, wil ESAS tegen 2020 doorgroeien tot een bedrijf dat 2.000 mensen tewerkstelt. Eind volgend jaar willen ze de kaap van 100 miljoen euro omzet ronden.

ESAS was in het verleden ook al op het overnamepad. Daardoor steeg de omzet van 26 miljoen euro in 2014 naar 60 miljoen euro in 2016. Ook in 2017 verwacht het bedrijf opnieuw een flinke omzetstijging.