Energieleverancier essent.be uit Kontich gaat een samenwerking aan met Volta Energycare voor de installatie en het onderhoud van zonnepanelen.

Deze nieuwe stap van de energieproducent past in de politiek van het bedrijf om een ruimere waaier van energiebronnen aan te boren, met de nadruk op duurzame energie.

“Dit past in onze visie om steeds ruimere energiediensten aan te bieden en de sleutels tot energieproductie bij de klant te leggen”, zegt Pierre Pignolet, Managing Director van essent.be.

Zonnepanelen liggen opnieuw goed in de markt

Essent speelt daarbij ook in op de groeiende vraag naar zonnepanelen. Die markt trekt opnieuw aan nadat ze een dip heeft gekend als gevolg van de afschaffing van de subsidies door de Vlaamse overheid.

Volta Energycare is de Belgische dochter van Volta Limburg, een partner van Essent Nederland. Volta Limburg heeft haar zonnepanelenactiviteiten in Nederland ondergebracht bij Volta Solar, een expertisecentrum op vlak van zonnepanelen. Het bedrijf levert en installeert zonnepanelen op de particuliere en zakelijke markt.

“Deze samenwerking past in onze strategie om koploper te worden op het gebied van betaalbare en slimme oplossingen die bijdragen aan verduurzaming en energiebesparing”, zegt Pignolet. 

Essent wil meer doen dan louter energieproduktie. “Dit aanbod komt bovenop eerdere overnames en samenwerkingen, waardoor we met Isoprofs ook isolatie en met tado en flix een slimme verwarming bij de mensen thuis brengen”, vult woordvoerder Barbara Janssens aan.