Energieleverancier Essent gaat een partnership aan met de Belgische ontwikkelingsorganisatie Cunina. Dit naar aanleiding van de vijftiende verjaardag van Essent.

Het energiebedrijf gaat de bouw van een Nepalees opleidingscentrum financieren, zonnepanelen plaatsen en Nepalese jongeren ondersteunen in hun opleiding. Voor Essent-directeur Pierre Pignolet is het belangrijk dat het om een structureel partnership gaat. “Met enkel sponsoring zouden we niet tevreden zijn”, zegt Pierre Pignolet.

Concrete en duurzame investeringen

Het Cunina-programma van essent.be bestaat uit een reeks initiatieven. Dit jaar wordt nog gestart met het sponsoren van een opleidingscentrum in Sekha, een dorpje in de Himalaya. De komende jaren gaan de Essent-medewerkers samen honderd peterschappen aan om kinderen uit deze bergachtige regio van onderwijs te voorzien.

Er zal ook worden geïnvesteerd in zonnepanelen op daken van scholen en gemeenschapscentra, en er wordt een beroepsopleiding elektriciteit ingericht. De studenten zullen zelf de zonnepanelen kunnen installeren en onderhouden. “We zijn trots dat we zo ons steentje kunnen bijdragen in duurzaamheid en innovatie in een regio waar kinderen het moeilijker hebben dan de onze”, besluit Pierre Pignolet.

Sophie Vangheel, stichter-voorzitter en algemeen directeur van Cunina is verguld met de deelname van Essent aan het programma. “We zijn al 20 jaar actief in Nepal en erg dicht bij een ongelooflijke realisatie, namelijk de ontwikkeling van een hele, kansarme regio dankzij onderwijs voor alle leeftijden”, zegt Vangheel.

Cunina is een onafhankelijke ontwikkelingsorganisatie, die in zes partnerlanden (Brazilië, de Filipijnen, Haïti, Nepal, Oeganda en Zuid-Afrika) ijvert voor een betere toegang tot onderwijs, los van politieke, religieuze of maatschappelijke overtuiging.