De overname van isolateur Isoprofs door energieleverancier essent.be kadert in de strategie van essent.be richting geïntegreerde diensten.

Essent.be breidt aanbod in energiediensten uit

Pierre Pignolet maakte op 2 augustus de overname van Isoprofs bekend. Deze past in de ambitie van Essent om koploper te worden op het gebied van betaalbare en slimme producten en diensten die bijdragen aan verduurzaming en energiebesparing.
De naam Isoprofs blijft behouden en er gaan geen jobs verloren. In België telt Essent 150 medewerkers en levert het aan 360.000 klanten, zowel particulieren als bedrijven, elektriciteit en aardgas.
Essent.be maakt deel uit van de duurzame internationale groep innogy die 23 miljoen energieklanten in elf landen in Europa bedient. De merken van innogy behoren tot de grootste energieleveranciers in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. innogy is ook een van de leidende uitbaters van windparken in Europa.
Pignolet: “Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe diensten waarmee we voor comfort en energiebesparing kunnen zorgen. Met deze overname kunnen we nu onze portfolio uitbreiden met isolatie.”

Anticiperen op stijging totaaloplossingen in energiebesparing

Essent.be verwacht dat de vraag naar totaaloplossingen voor energiebesparende maatregelen in woningen en gebouwen in de komende jaren verder zal toenemen. Isoprofs is een isolatiebedrijf met ruime ervaring in zowel de particuliere als zakelijke markt. Eerder dit jaar kondigde essent.be al een samenwerking aan met flix van fifthplay, waardoor smart hometoepassingen tot bij de klant in de huiskamer werden geleverd.
“Dankzij flix leveren we al gemoedsrust, warmte en sfeer vanop afstand. Daar komt met isolatie nu een klassiek energiebesparend product bij”, vult Pignolet aan.

Grote isolateur op Belgische markt

Met tien uitvoeringsteams in België, die vanuit Lokeren actief zijn, en een administratief centrum in Hasselt, is Isoprofs een van de grootste isolateurs in België. Het kliënteel bestaat voor 70% uit zakelijke klanten. Alle medewerkers in de Nederlandse en Belgische vestigingen behouden hun job.
Elo Dhaene, de huidige directeur van Isoprofs, blijft actief in zijn functie. “Isolatie is vaak de eerste stap in het proces van verduurzaming en energiebesparing”, zegt Dhaene. “Door de overname kunnen we nog intensiever profiteren van elkaars netwerk. Hierdoor zien wij verdere groeimogelijkheden in Nederland en België.”