Euronav vaart nog steeds tegen stroom

euroeuronavDe tankerrederij Euronav heeft in het eerste halfjaar een verlies geleden van 21,2 miljoen dollar. Het verlies was dan wél kleiner dan in diezelfde periode van 2013.

Euronav heeft het nog altijd moeilijk. Het bedrijf van Marc en Virginie Saverys hoopt al verscheidene jaren op beter weer doch aan de horizon is nog altijd geen opklaring te zien.

Dit neemt niet weg dat de tankers van het bedrijf het dan toch iets beter doen. Er was tijdens het eerste halfjaar zelfs een beperkte bedrijfswinst. In dizelfde periode van 2013 was er nog een bedrijfsverlies van 23,2 miljoen dollar. vorig jaar.

In het tweede kwartaal werd de tankermarkt nog getroffen door bijzonder zwakke activiteiten in de raffinagesector, maar op het einde van het kwartaal ging het weer volledig de positieve kant op met zowel een toename van de vraag als de chartertarieven. Euronav gelooft dat de tarieven voor olietankers in de komende maanden sterk zullen blijven, aangewakkerd door de seizoensgebonden vraag en een goede verhouding tussen vraag en aanbod.

Euronav diversifieert de laatste jaren doelgericht naar andere activiteiten buiten de klassieke tankervaart. De ontwikkelingen lopen in dit opzicht kennelijk vrij goed. In de markt van de Floating Storage and Offloading werd zelfs een winst gerealiseerd van van 14,1 miljoen dollar. In dezelfde periode van 2013 was er nog een verlies van 39,3 miljoen dollar.