Europese taxibedrijven congresseren in Antwerpen

taxikoenKoen Van Oorschot van Antwerp-Tax is gastheer van Eurocab 2015, een Europees congres van uitbaters en managers van taxicentrales. Die komen van  14 t/m 16 oktober e..k bijeen in het Ramada Plaza Hotel te Antwerpen. Zij gaan er de technologische en andere evoluties bespreken in het kader van de toekomstverwachtingen van de taxisector

Antwerpen en de brede regio tellen nogal wat taximaatschappijen. Die voelen zich uiteraard sterk betrokken bij de hele problematiek die vandaag rond de sector hangt.

De Europese uitbaters van taxicentrales zien zich  geconfronteerd met uitdagingen allerhande. Daar is Uber allicht het meest concrete voorbeeld van. Het gaat hen  “om initiatieven voor georganiseerd personenvervoer die voorbijgaan aan de geldende regels inzake vergunningen, verzekering en veiligheid en dus de rendabiliteit van gestructureerde taxibedrijven.”  (sic). Anderzijds is die taxisector ook constant bezig met technologische innovaties op het vlak van rittenreservaties, de communicatie met chauffeurs en klanten, betaalmiddelen en boekhouding.

Contacten met binnen- en buitenlandse collegae zijn in dit verband van groot belang. Vandaar ook initiatieven als Eurocab dat de elegenheid biedt tot formele en informele uitwisseling van informatie en ideeën. De deelnemers zijn ook gebruikers van Taxi.eu, de leidinggevende en sterkste App voor taxireservaties in Europa. Taxi.eu groepeert 62.000 taxivoertuigen in de grootste Europese steden, waarvan 800 in België. Naar de editie van 2015 van dit overlegplatform komen deelnemers uit België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en Denemarken.

Wat betreft de inschakeling van Apps voor het bestellen van een taxi en de snelle ontplooiing van dit reservatiesysteem in de taxiwereld wordt zeker uitgekeken naar de toespraak van de Amerikaan Matthew Daus, voormalig “regulator” bij de New York City’s Taxi and Limousine Commission en huidig president van de International Association of Transportation Regulators (IATR). Hij spreekt op donderdagnamiddag.