aecaecSerge Gestels van AEC (Antwerp Engineering Company) en Jimmy Faes, partner van de evenementengroep Inventus Group zetten een joint venture op tussen beide bedrijven. Daardoor krijgt Antwerpen er een interessante eventlocatie dito evenement bij.

AEC is een polyvalente eventlocatie in een prachtig historisch pand dat vroeger dienst deed als scheepswerf. Het is gesitueerd op het Eilandje en is uitgerust met hedendaagse faciliteiten. Het bedrijf bestaat reeds 15 jaar.

De Inventus Group is een Antwerpse evenementengroep met verschillende activiteiten. Daaronder DOCK3, een eventlocatie in eigen beheer, NKA Antwerp, een eventlocatie in joint venture, Jetset Events, een intern organisatiebureau en Eventus Catering, een interne event cateraar. “Daar komt nu een nieuwe eventlocatie in joint venture bij, met name Antwerp Engineering Company”, aldus Jimmy Faes, partner/general manager van de Groep.

Waarom een joint venture tussen AEC en Inventus Group? “Jimmy Faes heeft tien jaar gewerkt binnen de structuur van AEC en kent het huis als geen ander”, legt Serge Gestels uit. “Bovendien hebben de locaties DOCK3 en AEC elk hun eigen specifieke karakteristieken, kenmerken, mogelijkheden,… waardoor ze elkaar perfect aanvullen.” Bedoeling van de joint venture is dat beide locaties complementair gaan werken. “We denken aan het uitwisselen van bestaande klanten alsook prospecten, waardoor nieuwe opportuniteiten ontstaan inzake beschikbaarheid.”

“Eén werkingsorgaan stuurt alle activiteiten zodat we besparen op werkingskosten”, stelt Jimmy Faes. Bovendien worden packagedeals mogelijk voor alle locaties: marketing, commerciële afspraken met leveranciers,… Door jarenlange ervaring en know-how van alle partners te bundelen, kunnen we de klant een totaaloplossing aanbieden, kortom one-stop-shopping.”

Belangrijk binnen de samenwerking evenwel is dat beide locaties – AEC en DOCK3 – hun eigen identiteit behouden. “Net omdat ze zo verschillend zijn, willen we deze locaties apart in de markt zetten”, aldus Serge Gestels. “Enkel maar voordelen voor de klanten. Zij kunnen rekenen op uitstekende condities dankzij de samenwerking en synergie, wat onmiddellijk resulteert in optimale aankoopvoorwaarden.”

“Wij zijn al volop aan het werk want het wordt een druk najaar voor DOCK3. Grote namen zoals Coca Cola, Telenet, Ineos en Diageo maken binnenkort gebruik van onze eventlocatie voor een zeer uiteenlopend aanbod van evenementen. DOCK3 is namelijk geschikt voor zowel personeelsfeesten als presentaties, seminaries, enz. … voor groepen van 50 tot 1200 personen. Dat allemaal in de sfeer zoals u het wenst.