De fiets fundraiser MICEllorca die Erik Wood, ceo van Eventonline uit Mortsel, opzette, bracht 43.770 euro op. Dat bedrag werd tijdens MICEPARTY18, de editie 2018 van de jaarlijkse feestelijke bijeenkomst van professionals uit de evenementen- en meetingsector, op 1 maart in de Event Lounge te Brussel overgemaakt aan de Stichting Tegen Kanker. 

In 2014 kreeg Erik Wood te horen dat hij kanker had. Dankzij de steun van zijn entourage, professionele zorg en de eigen vechtlust, overwon Erik de ziekte. Vanaf dan was het promoten van een gezonde en sportieve levensstijl een nieuwe roeping. Wood, een bezeten fietser en liefhebber van de wielersport, organiseerde in 2017 in Mallorca de eerste Micellorca, een fietsvierdaagse voor professionals uit de eventbusiness.  

Sven Nys trok het fietspeloton

Dit jaar werd het initiatief uitgebreid met een fondseninzameling ten bate van het kankeronderzoek. Bovendien nam Erik ex-wereldkampioen Sven Nys onder de arm. Van 20 tot en met 24 februari fietste een peloton van 22 fietsfanaten onder leiding van Erik en Sven vier dagen op het Spaanse eiland. Naast het sportieve en het vriendschappelijke luik was het de gedurfde bedoeling om 20.000 euro in te zamelen voor de strijd tegen kanker.  
Dat bedrag moest er komen via de inbreng van de deelnemende fietsers en sponsoring uit de sector. Op het einde van de sportieve reis stond er niet minder dan 30.000 euro op de teller.

Tijdens de #miceparty18, die meer dan 900 deelnemers bijwoonden, werden nog gelden toegezegd voor de actie. Uiteindelijk werd 43.770 euro ingevuld op de grote cheque die Erik Wood aan de Stichting kon overhandigen.

De #miceparty is een geesteskind en jaarlijks initiatief van ‘Men of MICE’, Erik Wood en Olivier Wauters, het duo achter de platformen Eventonline en Venues Online en het digitale ‘MICE Magazine’. Uitgangspunt is om professionals van meetings, incentives, congressen en events, die het hele jaar door in de weer zijn om voor hun klanten kwaliteitsvolte events te creëren, ook eens de kans te bieden om zelf te genieten van een professioneel MICE-event.