Het bedrijf Childhome uit Kontich heeft in Keulen een prestigieuze innovatie-prijs in de wacht gesleept.

De prijs is toegekend op de Kind & Jugend 2017-beurs in Keulen, in Duitsland. De prijs is toegekend in de categorie “meubelen”. Het is al voor de derde keer in vijf jaar dat Childhome de Innovation Award voor de beste baby- en peuterproducten binnenhaalt.

De criteria waarop de jury van vakmensen uit de sector, journalisten en veiligheidsexperts zich baseerden voor de bekroonde producten waren: een uitzonderlijk innovatief idee, uitmuntende technologie, een hoge functionaliteitsgraad of een buitengewoon design.

Er namen bedrijven uit 30 landen met in totaal 170 producten deel aan de wedstrijd. Er werden prijzen uitgereikt in 8 verschillende categorieën.

De nieuwe Evolu ONE.80° kreeg de prijs vanwege de draaifunctie die in het stoeltje is ingebouwd. De draaistoel stelt de ouders in staat om hun kindje in drie verschillende posities te plaatsen, zonder de stoel te moeten verplaatsen of op te tillen. Met een hefboom kan je de stoel in de gewenste positie vastzetten. Je kan de stoel 90° met of tegen de klok indraaien ten opzichte van de tafel.

Childhome bestaat 32 jaar.