ExxonMobil zoekt technische profielen

exxonnetjeExxonMobil werft verscheidene personeelsleden aan voor zijn raffinaderij in Antwerpen en zijn drie chemiefabrieken. Het Amerikaanse concern versterkt daarmee zijn verankering in de regio.

De raffinaderij van ExxonMobil maakt al sinds 1953 deel uit van het industriële netwerk in de haven  van Antwerpen. Met een productiecapaciteit van 320.000 vaten per dag behoort de raffinaderij tot de hoekstenen van de Amerikaanse groep in Europa.

Onlangs werd een investering van liefst 1 miljard dollar goedgekeurd in de bouw van een zogenaamde delayed coker unit, een installatie die hoogzwavelige restolie moet omzetten in schonere producten voor oa. de scheepvaart. De nieuw aangekondigde investering volgt op eerdere beslissingen om oa. een warmtekrachtkoppelingsinstallatie (WKK) van 130 MW te bouwen en een ontzwavelingsinstallatie.

ExxonMobil heeft in dit opzicht een aanwervingscampagne opgezet om verscheidene technische profielen aan te werven voor de raffinaderij. Zo en metal trades technician, een analyser technician, een electrical technician, een instrumentation technician en een proces operator. Ook voor de chemiefabrieken in Zwijndrecht en Meerhout worden verscheidene specialisten gezocht.