In maart 1947 bediende Fabory, met hoofdkantoor in het Nederlandse Tilburg, als groothandel in hoogwaardige bevestigingsartikelen haar eerste klanten. 70 jaar later heeft het bedrijf vestigingen in 11 Europese landen en kunnen klanten kiezen uit meer dan 90.000 bevestigingsartikelen. Daarnaast levert Fabory ook alle producten en diensten die daar nauw aan gerelateerd zijn, zoals gereedschappen, veiligheidsproducten en industriële producten.

In 1992 werd Combori deel van de Fabory Group. De handelsnaam Combori bleef gehandhaafd en het huidige Fabory Belgium (Combori NV en Fabory Centres Belgium NV) heeft 19 vestigingen doorheen België. Het hoofdkantoor en de Belgische verkooporganisatie zijn gevestigd op de Antwerpse Linkeroever. Op de Noorderlaan in Antwerpen en in het nabijgelegen Rumst heeft Fabory shops die, aldus Director Sylvia De Bie, een belangrijke rol spelen voor bedrijven in o.a. de Antwerpse haven: “Klanten kunnen er producten kopen of afhalen en deskundig advies krijgen over welk product het best te gebruiken en hoe dat toe te passen voor het beste resultaat. Antwerpen is voor Fabory belangrijk.”

Fabory’s kwaliteitsbelofte is in al die jaren niet veranderd. Producten worden zorgvuldig ingekocht bij internationale leveranciers die zeer strenge audits ondergaan en strikte controles in het interne, onafhankelijke laboratorium dat is gecertificeerd door de Amerikaanse organisatie voor laboratoriumaccreditatie (a2la).

Fabory heeft onlangs geïnvesteerd in een nieuw digitaal platform dat het vinden van het juiste product nog gemakkelijker maakt. De Bie: “Klanten kunnen hun producten nu eenvoudig online kiezen en kopen op www.fabory.com, ze bestellen bij een vertegenwoordiger of telefonisch, of ophalen bij één van de shops. En met onze handige diensten helpen we onze Antwerpse klanten graag om substantiële besparingen te behalen door hun inkoop- en logistieke processen te optimaliseren.”