Facilicom steunt zijn werknemers op luchthaven Zaventem

facilicmZo’n 150 medewerkers van de Facilicom Services Group waren aan het werk op de luchthaven van Zaventem. Onder hen zijn bij de terreuraanslagen ook verschillende gewonden gevallen. Een van hen is zelfs zwaargewond. Zijn toestand heet ondertussen stabiel te zijn. Het Antwerpse bedrijf doet er alvast alles aan om zijn personeelsleden goed op te vangen en ze medische en psychologische begeleiding te geven.

De Facilicom Services Group is op Zaventem aanwezig met Gom Cleaning, het bewakingsbedrijf Trigion en Axxicom. In totaal gaat het om zowat 150 personeelsleden. Die hebben uiteraard allemaal geleden onder de gevolgen van de terreuraanslagen.

“Facilicom deelde mee in de klappen”, aldus ceo Alain Vandenbrande. “We hebben helaas ook enkele gekwetsten, onder hen één ernstig.” Het bedrijf heeft daarom meteen gereageerd en direct na de noodlottige feiten voor onmiddellijke opvang van de werknemers gezorgd in het nabij gelegen Van der Valk hotel in Diegem. Op die manier werden de mensen in veiligheid gebracht. Het ging in het hotel overigens niet enkel om de eigen werknemers.

Gezien de gruwelijke aard van de terreurdaden en hun psychologische impact op wie het van dichtbij heeft meegemaakt zorgde Facilicom meteen ook voor medische en psychologische ondersteuning. Dit in samenwerking met veiligheid- en gezondheidsspecialist Mensura. Alain Vandenbrande: “We gaan verder met deze acties zolang het nodig is. Concreet betekent dit dat we opvang blijven bieden aan wie er nood aan heeft en dat we verder gaan met medische en psychologische bijstand. We beseffen maar al te goed welke impact deze zwarte dag op de mensen heeft gehad.”

In een persoonlijke mededeling betuigt Alain Vandenbrance zijn medeleven aan de slachtoffers de gewonden en hun familie en nabestaanden maar ook aan de hulpdiensten en de officiële instanties.

Het bedrijf wil tevens de handen uit de mouwen steken om zijn klant Brussels Airport bij te staan.