Facilicom zet expansie verder

cleaningDe Facilicom Services Group Belgium heeft in 2014 een omzet gerealiseerd van 164 miljoen euro. Dat blijkt uit de geconsolideerde jaarrekening die gedeponeerd werd bij de Nationale Bank. Het bedrijf zet daarmee zijn expansie onverminderd verder. Het verlies van 2013 werd overigens omgezet in een winst van 1,02 miljoen euro.

De markt voor schoonmaakbedrijven is een hard omstreden omgeving. Door het dalende aanbod aan kantoren is de concurrentie bikkelhard. In die mate dat de prijzen onder druk komen en de bedrijven elkaar vliegen proberen af te vangen.

De Facilicom Services Group Belgium blijft in die relatief moeilijke omgeving rustig overeind. Verleden jaar werd hoe dan ook een positief bedrijfsresultaat neergezet. Het bedrijf tekent een strategie uit waarbij de schoonmaakactiviteiten verruimd worden door andere facilitaire aanbiedingen. Zo bewakingsopdrachten, catering, onderhoud van gebouwen enz. De brede waaier aan nieuw gelanceerde dochterondernemingen zoals Axxicom (interimpersoneel), Axxi@Home (dienstencheques); Facilicom Facility Solutions (facilitaire managers) enz. geeft de groep een nieuwe dynamiek.

Dit neemt niet weg dat Gom, het oorspronkelijke schoonmaakbedrijf waarmee alles begon hoe dan ook nog altijd de ruggengraat blijft van de hele groep. De snelle groei van de zusterbedrijven duidt er evenwel op dat het belang van Gom binnen de groep op termijn onvermijdelijk zal verminderen.

Algemeen directeur Alain Vandenbrande stuurt vandaag zo’n 5000 personeelsleden aan. De Facilicom Services Group Belgium maakt deel uit van een Nederlandse groep.