In juli starten in Antwerpen de twee geplande ondernemerskampen rond mode voor jongeren tussen 14 en 16 jaar georganiseerd door J-Argonauts. De vlotte inschrijvingenstroom maakt dat er nog een derde kamp voor creatief ondernemerschap wordt gehouden van 20 tot 25 augustus.

J-Argonauts geeft jongeren de kans om de eerste knepen van creatief ondernemerschap aan te leren. Zo krijgen ze een workshop in digitale marketing en ondersteunt Unizo hen bij het maken van hun Business Model Canvas. Unizo is een van de partners van de ondernemerskampen, samen met Technopolis, Veritas en De Kringwinkel Antwerpen.

Onder begeleiding van Anita Evenepoel, docente aan de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten – AP Hogeschool, gaan de deelnemers gerecycleerde materialen en stoffen van modeontwerper Dries van Noten bewerken. Anita is een autoriteit op het gebied van textielontwerp en zal de jongeren uit hun comfortzone halen om samen met hen op zoek te gaan naar nieuwe technieken om stoffen te bewerken. Aan het einde van de week hebben de jongeren hun eerste collectie en het bijhorende businessplan klaar om deze collectie actief te verkopen in het Veritas mobiele atelier.

Dit maakt het J-Argonauts ondernemerskamp mode anders dan het zoveelste fashionkamp. De jongeren zullen een wereld van innovatie, ondernemerschap en creativiteit betreden. Dit vindt zijn hoogtepunt in het bezoek van fashiontech designer Jasna Rok aan het ondernemerskamp. Jasna is één van de weinige designers die actief is op het kruispunt van creativiteit, mode en technologie. Omdat Jasna veel belang hecht aan het betrekken van de toekomstige generaties in dit innovatieve en disruptieve verhaal, heeft ze toegezegd om de jongeren te vertellen over waar zij zoal mee bezig is. Jasna werkt samen met Nokia Labs, Leap Motion en met gezondheidsfuturoloog Koen Kas. Want ja, ook de toekomst van de gezondheidszorg zal er helemaal anders uitzien als we binnenkort “slimme” kleren dragen die via ingebouwde technologie kunnen aantonen hoe we ons vanbinnen voelen. Alle info over data, locaties en deelnameprijs vindt u hier.

The J(unior) Argonauts is een afgeleide van The Argonauts die belevingstrips voor business professionals organiseren waarbij connecteren en bijleren centraal staan. The J-Argonauts brengen jongeren en ondernemers samen zodat jongeren meer over ondernemerschap vernemen.